fbpx

У дворі біля дитсадка на Короля Данила хочуть втиснути багатоповерхівку. ФОТО

Суспільство 16:50, 29.06, 2017

На містобудівну раду Івано-Франківська винесли проект забудови двору на Короля Данила, 11-а – двосекційний будинок на 8 поверхів мають намір звести на місці недіючої котельні.

Котельня, яка має перетворитися на багатоповерховий житловий будинок, розташована в дворі – в оточенні п'ятиповерхівок, з одного боку сусідує зі садочком №16 "Сонечко". 

"Будинок двосекційний, на 7 і 8 поверхів. Будується на місці недіючої котельні. Не виходить за її межі. Нормативні розриви до сусідніх будинків дотримані – 23 і 28 метрів. Квартири одно- та двокімнатні. Парковка – на прилеглій території", – представив проект його розробник, архітектор Назар Чулуп. 

Проект одразу викликав численні зауваження членів містобудівної ради.  

Найбільше – з приводу сусідства з дитячим дошкільним закладом. Висотка планується майже впритул до ДНЗ, так, що будинок не має кругового об"їзду на випадок пожежі і потреби в роботі пожежних машин. На це зауваження проектант відповів, що одне вікно кожної квартири нового будинку буде виходити в двір, отже доступ пожежникам до помешкань у такий спосіб забезпечили. 

Виявилося, що від спроектованої житлової багатоповерхівки до будівлі дитячого садочка всього 15 м. "Це порушення ДБН", – відгукнувся член містобудвної ради Володимир Ідак

Висотку збудують з південного боку від дитсадка, вона кидатиме тінь на дитячий майданчик – побачили ще один недолік в проекті члени містобудвної ради. Назар Чулуп повідомив, що інсоляція є – сонце на майданчиках дитсадка буде після обіду.

"Не пхайтеся вже в дитсадки. Вже всюди напхалися у двори, лишіть вже дитсадки в спокої", – не стримували емоції під час обговорення проекту архітектори містобудівної ради. 

Врешті проект відправили на доопрацювання з рекомендаціями змінити перш за все цільове призначення землі – з промислового на житлову забудову. І конче перепланувати будівлю так, щоби вона не затуляла малечі сонце. Також наступні варіанти проекту мають бути представлені у прив'язці до забудови мікрорайону та Генплану міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: