fbpx

У франківській лікарні півроку без батьківського догляду живе дитина. ФОТО

Суспільство 10:49, 29.07, 2017

Іванофранківці уже кілька місяців відвідують маленьку дівчинку, яку залишили батьки в соматичному відділенні дитячої лікарні по вулиці Чорновола.

Юстинці 11 місяців, однак її зовнішність зовсім не відповідає віку. Дівчинка народилася з вагою 900 г, саме тому вона маленька і худенька. Лікарі запевняють, що розвивається дівчинка добре і повністю здорова. Проблема тільки в тому, що навідують її чужі люди, а не рідні.

Завідувач соматичного відділення Людмила Вітовська розповіла, що батьки Юстинки проживають в іншій області, вони від неї не відмовились, однак у лікарні не з’являються. Медсестра відділення каже, пише "МІСТО", що декілька разів приходив батько, а мати  жодного.

"Дівчинка дуже позитивна, прагне уваги, любові, вона ж не має батьківського піклування", – відзначила завідувач.

Наразі Юстинку відвідують небайдужі іванофранківці та працівники Служби захисту дітей. Приходять люди, які хочуть її удочерити, але це поки що неможливо, адже дитина в невизначеному статусі.

Восени повинен відбутись суд щодо позбавлення батьків дівчинки батьківських прав. До цього часу Юстинка буде у лікарні.

У мережі фейсбук про дівчинку повідомила Людмила Кернична-Кедик, яка закликала франківців навідувати дівчинку. Містяни одразу ж відгукнулись і активно обговорюють потреби, які необхідні Юстинці.

Зокрема, кожен небайдужий може принести дівчинці такі необхідні їй речі:

  • підгузники (розмір 3);
  • одяг;
  • взуття 12 см;
  • вологі серветки;
  • ватні палички;
  • дитяче харчування "Малютка" для діток 6-12 місяців.  Юстинка перебуває у соматичному відділенні №2 Івано-Франківської міської дитячої лікарні (3 поверх).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: