fbpx

У франківській мерії створили робочу групу на виконання вимог ветеранів АТО

Суспільство 13:53, 11.05, 2016

Робоча група займатиметься підготовкою проектів рішень для виконання підписаного вчора Меморандуму між Асоціацією учасників АТО та міським головою Івано-Франківська.

Як повідомляв КУРС, учора, 10 квітня, франківські ветерани АТО домоглися підписання Меморандуму зі своїми вимогами міським головою Русланом Марцінківим. Серед вимог учасників АТО – підготовка міською владою "дорожньої карти" з вирішення проблем ветеранів: забезпечення житлом, виділення земельних ділянок, матеріальної допомоги малозабезпеченим сім’ям бійців, створення програми підтримки сімей загиблих тощо. 

Сьогодні у міськвиконкомі відбулася перша зустріч представників Асоціації та міської влади, на якій обговорили механізми виконання Меморандуму й створили робочу групу, що займеться розробкою необхідних рішень. 

Як повідомив заступник міського голови Олексій Кайда, в Івано-Франківську у черзі на отримання земельних ділянок 838 атовців, з них 15 інвалідів, 8 родин загиблих. На квартирній черзі – 255 ветеранів, 4 родини загиблих і 8 інвалідів війни. 26 квітня надано дозволи на відведення земельних ділянок трьом родинам загиблих. УКБ міськвиконкому передано 0,86 га на Софіївці, 39 з недобудовою, яку будуть реконструювати під житловий будинок для учасників АТО. Для цього заплановано в міському бюджеті 5 млн грн, 300 тис. грн з яких вже виділили на проектну документацію. Також виділено 0,2 га на вул Хіміків-Тролейбусний для будівництва житла соціального призначення – це буде 9-поверхівка на орієнтовно 90 квартир. 

За словами Кайди, проводиться інвентаризація землі в мікрорайоні Опришівці, де вирішено зарезервувати землю, яка не передана у приватну власність, за ветеранами. Кайда припускає, що це дасть близько 400 ділянок. Міська влада планує також провести інвентаризацію землі в інших мікрорайонах. На найближчий виконком винесуть питання виділення землі родинам загиблих, які не отримали квартир.

1

Депутат міської ради Петро Гречанюк зазначив, що доцільно обговорити відведення 200 га землі за межами сіл під будівництво соціального житла для учасників АТО. "Серед франківських забудовників є готові будувати, треба обговорювати умови", – додав Гречанюк, якому належать будівельна компанія "МЖК Експрес-24". 

На разі кілька приміських сіл готові виділити ділянки для учасників АТО: Березівка готова вділити близько 2 га за межами населеного пункту (це приблизно 22 ділянки), Павлівка – 36 ділянок, Ямниця – 7 га. Крихівці і Вовчинець ще не визначилися, оскільки розробляють генплан і детальний план територій. Про ділянки у самому Івано-Франківську посадовці нічого сказати не змогли.  

Врешті, на зустрічі вирішили створити робочу групу на виконання Меморандуму. До неї увійшли 7 членів Асоціації учасників АТО (керівники спілок, які входять в Асоціацію), заступник міського голови Олексій Кайда, голови депутатських комісій міськради, начальник юридичного відділу міськвиконкому Надія Кедик, начальник Департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського МВК Дмитро Нижник та інші. 

Представники Асоцації учасників АТО запевнили, що забезпечать громадський контроль за діяльністю робочої групи, міськвиконкому і міської ради в інтересах громади і прав ветеранів зокрема. 

Читайте також: Місто може щороку безболісно надавати сто квартир ветеранам АТО, – Петро Шкутяк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: