fbpx

У франківському "Бастіоні" відкрили дводенну виставку-презентацію книг

Культура 17:19, 09.11, 2016

У рамках святкування Дня української писемності та мови та з нагоди відзначення в області Року Івана Франка у фортечній галереї "Бастіон" відбулося відкриття виставки-презентації друкованої продукції "Сторінками української книги".

Відкриття влаштували урочистим, за учатю перших осіб міста та області. 

"Вже традиційно у День української писемності та мови на Прикарпатті проходить виставка-презентація "Сторінками української книги", – зазначив на відкритті заступник голови ОДА Ігор Пасічняк.  Вона об’єднує усіх, хто причетний до створення української книжки, та вкотре демонструє, що здобуток україномовної літератури, періодичних видань є надзвичайно багатий та різноманітний". 

Зазначимо, що захід проходитиме впродовж двох днів.

Організатори – управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики ОДА, Театр фольклору, народних свят і видовищ та Івано-Франківська обласна бібліотека для дітей.

Під час презентації мешканці Прикарпаття зможуть ознайомитися з літературними новинками письменників, продукцією місцевих видавництв та книгорозповсюджувачів, фотовиставкою "Тримай книгу".

Буде представлений просвітницький лекторій для дітей "Невідомий Франко" та "Франкові читання" за участі учнівської молоді, зазначає прес-служба ОДА.

Відбудеться також презентація редакції Всеукраїнського дитячого журналу "Дзвіночок" з нагоди 85-річчя часопису за участю головного редактора журналу, члена Національної спілки письменників України, лауреата Міжнародної літературної премії ім. Дмитра Нитченка Лесі Пилип'юк-Диркавець. 

Відвідувачі матимуть змогу подискутувати про те, як пропонувати літературу цікаво, у телепроекті Богдана Ославського "КОМА", ознайомитися з краєзнавчим доробком лауреатів міської премії імені Івана Франка, журналістів ОТБ "Галичина" Володимира Кукурузи, Івана Нікітіна та краєзнавця Івана Бондарева, арт-буком "Инча" Власти Власенко, новими книгами Оксани Кузів "Назови мене своєю" та Богдана Томенчука "Місто героїв і понятих", іншими цікавими літературними проектами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: