fbpx

У франківському хоспісі семеро священиків провели таїнство соборування

Суспільство 21:45, 24.03, 2017

В Івано-Франківському обласному клінічному центрі паліативної допомоги відбулася спільна молитва і таїнство соборування. Семеро священиків молилися, випрошуючи для вірних потрібні ласки оздоровлення.

Молитву очолив отець Руслан П’яста – голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Разом із ним хворих соборували ще п'ятеро отців та капелан закладу – отець Ярослав Рохман. 

Таїнство зцілення душі й тіла – в цьому сутність церковного обряду, назва якого пішла від практики його звершення сімома священиками, "собором". Призначення таїнства соборування – цілковите зцілення людини, йдеться на сайті Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

У молитвах, що читаються при звершенні таїнства, неодноразово звертаються до Бога прохання про прощення гріхів страждучого та про його одужання. Саме тілесне зцілення у молитвах таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто прощення гріхів, поєднане з твердою обіцянкою виправити своє життя відповідно до заповідей Божих.

Соборування не гарантує зцілення, зазначив отець Руслан П’яста.

"Все залежить виключно від волі Божої, і ми не спроможні змусити Його зробити так, як вважаємо за потрібне. Ціль таїнства у зміні самого розуміння, самого прийняття страждань і хвороби, у прийнятті їх як дару страждань Христових, які Він перетворив на перемогу. Для осіб, які перебувають на постелі невиліковної хвороби, це найбільша втіха",  пояснює він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: