fbpx

У франківському медуніверситеті зустрілися випускники, які закінчили навчання 25 років тому. ФОТО

Здоров'я 11:31, 22.09, 2016

У приміщенні центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету організували зустріч випускників, які завершили навчання у виші 25 років тому. На захід, який проходив за участю ректора ІФНМУ, прибуло більш як півсотні випускників з різних куточків України та світу: з Грузії, Швеції, Угорщини, Росії.

Випуск 1991 року налічував близько 200 молодих медиків, більшість із яких пов’язали свою професійну діяльність із практичною медициною. Наразі лише троє з них працюють в ІФНМУ: доцент кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Оксана Венгрович, доцент кафедри внутрішньої медицини стоматологічного факультету Ольга Човганюк та асистент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, заступник декана з підготовки іноземних громадян Володимир Голуб, інформує прес-служба ІФНМУ.

В день зустрічі учасники відвідали Літургію в кафедральному соборі Святого Воскресіння, яку замовили за упокій випускників, котрі вже відійшли у вічність. Потім відбулися урочистості в приміщенні центрального корпусі ІФНМУ, під час яких із вітальним словом виступили ректор Микола Рожко і куратор 3-ої групи випуску 1991-го, а нині ветеран вишу і очільниця Фонду розвитку ІФНМУ Христина Саєвич, яка була однією із наулюбленіших викладачів.

"Христина Миколаївна була сувора, але справедлива, – пригадує Володимир Голуб. – До речі, саме вона започаткувала серед студентів курсу влаштовувати безалкогольні весілля. В її групі дві пари саме таким чином святкували своє одруження".

Володимир Голуб розповідає, що також йому найбільше запам’ятався професор Юхим Мельман:

"Геніальний анатом, вчений-інтелігент, істинний знавець своєї справи. На таких висококласних лекціях, які читав професор, мені більше ніколи не доводилося бувати. Юхим Петрович жодного разу не дозволи собі підвищити голос на студентів, мало того, завжди виступав на їхньому боці".

Володимир Голуб каже, що більша половина випускників вступила до вишу після служби в армії, тому були більш дорослими і серйозними, ніж однокурсники. Попри це, як зізнається асистент кафедри, іноді не гребували тим, аби трохи накапостити. До прикладу, на той час один із викладачів кафедри фармакології дуже не любив запах часнику. Й іноді веселі студенти навмисне перед його парою натирали перші парти часником – аби зірвати заняття. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: