fbpx

У Франківську учасники АТО отримали сертифікати з "Основ програмування". ФОТО

Суспільство 18:47, 30.06, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську 12 учасників АТО отримали сертифікати про закінчення безкоштовного курсу "Основи програмування".

Навчання є тристоронньою ініціативою міської ради, Центру зайнятості та Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу і проходить на базі бізнес-інкубатора останнього, пише КУРС з посиланням на прес-службу МВК.

"Зараз в Івано-Франківську півтори тисячі демобілізованих учасників АТО. І очікується ще більше. Тому міська влада повинна робити максимум зусиль щодо соціальної адаптації воїнів. Це також стосується і працевлаштування. Ми розробили спеціальну дорожню карту для учасників АТО з пошуку роботи у місті. Постійно афішуємо, на якому підприємстві є вакансії. Ще один напрям – це організовані курси перепідготовки для демобілізованих, де хлопці можуть безкоштовно опанувати новий цікавий для себе фах", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Детальніше про курси розповіла директор інституту економіки та управління ІФНТУНГ Ліліана Гораль. Вони тривали три місяці тричі на тиждень. Загалом аудиторія прослухала 144 години "Основ програмування" та 80 годин додаткових дисциплін.

"Вважаю, що наша місцева влада робить значні зусилля. Адже це вже четверта спеціальність, якої навчають у рамках програми перепідготовки. Інші групи учасників АТО вже прослухали курси з економіки, торгівлі та підприємницької діяльності. І це перша група, що освоювала інформаційну діяльність. Працюємо за програмою НАТО. Будемо продовжувати, враховуючи всі недоліки, введемо більше практичних занять",  додає Ліліана Гораль.

Студенти курсом лекцій задоволені. Запевняють, що отримали багато нових знань, які можуть застосувати навіть у повсякденній роботі чи для просування власної справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: