fbpx

У Франківську активісти визволили собаку із сьомого поверху недобудови. ФОТО

Суспільство 13:28, 19.10, 2015

По вулиці Сухомлинського на сьомому поверсі недобудови три дні просидів у "полоні" собака. Активістки самотужки визволили собаку, бо не могли дочекатись рятувальників.

Про це повідомляється у Фейсбуці на сторінці благодійної організації “Дім Сірка”.

“Пес сидів на 7 поверсі на бетонній плиті і в будь-який момент міг впасти. Ми обривали телефони, дзвонили в МНС, в міліцію, бо це ж хоч закинута будова, але все ж приватна власність, без дозволу не можна заходити. Знову довелось бачити небажання наших служб працювати, ледачість і байдужість. З МНС нас посилали в ОДА, щоб дізнатись власника будови, з ОДА назад в МНС, з МНС в міліцію і знов навпаки. Терпець вже вривався, ну як же ж добитися допомоги? Коли цей хаос і переведення стрілок закінчиться? Чому в цивілізованих країнах рятувальники знімають котів з дерев, а тут тільки кажуть, кому дзвонити, бо то не їхня робота. Собака бачив нас внизу і ходив по краю плити, шукаючи, як має злізти. А МНС ніяк не не їде…

Вже подзвонили хлопцям з Народного контролю, ті виїхали. Поки ми крутились і думали, як нам допроситись МНС приїхати, Катя Гуменюк пішла на розвідку. Не пройшло і 10 хв., як вона вже якимось чудом була на 2 поверсі. По ґратах, чіпляючись руками за цеглу, відштовхуючись ногами від пліч Тані Котоловської, вона вдерлася всередину. Спочатку ми побачили її на 5 поверсі і незадовго вже почули, що собака в неї. Радості не було меж!

І потім вже потихеньку спускали собаку, передаючи одна одній. Коли ми вже зняли собаку, нам передзвонили з МНС і сказали, що приїдуть о 18 год. Я подякувала і сказала, що вже не потрібно, бо собаку ми зняли. Мене почали розпитувати, як же ж зняли, а я сказала, що зробили з людей живу драбину до 7 поверху, і попрощалась.

Я хочу подякувати Каті Гуменюк за відважність, за винахідливість, за самопожертву і самовіддачу, і за величезне серце. Дякую за те, що можеш зробити неможливе, коли це потрібно! Ти заслужила звання рятувальника!

Дякую Тані Котоловській і Люді Рой за те, що відреагували і першими прийшли на місце. Тані окрема подяка за плечі.

Дякую хлопцям з Народного контролю, що були єдиними, хто приїхав.

Я пишаюся, що знаю таких людей!!!” – написали у спільноті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: