fbpx

У Франківську архітектори розкритикували проект конструкції, яка би мала привабити туристів

Суспільство 18:26, 25.09, 2014

На містобудівну раду в Івано-Франківську винесли проект конструкції "I love IF" ("Я люблю Івано-Франківськ"), яка, за задумом ініціаторів, мала б привабити туристів.

Проект розробляли фірма "Надія" спільно з громадською організацією "Тепле місто" та ПАТ "Івано-Франківськцемент". Як зазначають розробники, метою проекту є зробити місто більш впізнаваним у світі та додати ще один компонент, який би притягував туристів і гостей з інших міст.

За задумом, висота конструкції має бути 2,4 метра, ширина – 7,22 метра, глибина  – 1 метр. Вона має бути зроблена з металу, заповнена всередині спеціальною піною та пофарбована автомобільною фарбою. Таку своєрідну візитівку міста пропонують встановити біля пам’ятника Івану Франку на площі перед готелем "Надія".

Члени містобудівної ради розкритикували проект конструкції. Говорили, що такі композиції повинні стояти не в центрі міста, а на вокзалах, в аеропортах чи при в’їзді в населений пункт. Пропонували змінити напис та дизайн.

Підсумувавши виступи архітекторів, директор департаменту містобудування та архітектури МВК Володимир Гайдар погодився, що в  місті бракує таких композицій. Він рекомендував розробникам конструкції відтягти її від пам’ятника Франку і драмтеатру, зменшити масштаби і шрифт.

Зрештою, члени містобудівної ради погодилися, що варто зробити макет з картону і «приміряти» до площі. Організатори обіцяли організувати такий перформанс  найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: