fbpx

У Франківську батькам двох важкохворих дітей передали по 10 тисяч гривень благодійних коштів

Суспільство 18:43, 17.05, 2017

Сьогодні в Івано-Франківській торгово-промисловій палаті відбулася передача батькам двох важкохворих діток 20 тисяч гривень, зібраних у рамках проведення благодійної акції під час Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір".

Долучилися до благородної справи управління лісового та мисливського господарства в області, дітки із села Мединя Галицького району, які, власне, розмальовували дерев’яні іграшки, котрі згодом були продані на аукціоні, та учасники фестивалю – посли із понад 30 країн світу, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Загалом було виготовлено 400 іграшок. Вартість однієї склала близько 300 гривень.
Зі слів представника департаменту охорони здоров’я  облдержадміністрації Лідії Синюти, для надання допомоги було обрано таких діток, яким не передбачено фінансування на лікування за рахунок будь-яких державних програм. Адже їхнє захворювання зустрічається рідко, тому закуповувати необхідні препарати, спеціальне харчування батьки змушені самотужки. До прикладу, для дев’ятирічного хлопчика вартість ліків складає до 20 тис. грн на місяць. А для 3-річної дівчинки – 150-200 тисяч на рік.
 
Продаж іграшок відбуватиметься і під час фестивалю "Порто Франко".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: