fbpx

У Франківську без тепла залишаються 25 закладів освіти - Марцінків звинувачує олігархів

Суспільство 13:16, 20.04, 2017

Станом на 11.00 год повністю відновлена робота на 14 котельнях ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Відновлено теплопостачання у 15 лікувальних закладах та 16 поліклініках міста.

Тривають відновлювальні роботи по запуску тепла у закладах освіти, а також житловому фонді.  Наразі відновлено опалення в 22 навчальних закладах, що обслуговується котельнями ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго", інформує прес-служба міськвиконкому.

"Натомість, є проблеми із запуском тепла ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія". Як наслідок 25 закладів освіти на даний час перебуває без опалення. Виконавчий комітет уже направив листа в Кабінет Міністрів України з проханням терміново виділити ліміти на газ для ТзОВ "СТЕК", – йдеться в повідомленні.

Теплокомуненерго станом на сьогодні вже запустило 22 котельні з 30. На 100% забезпечені теплом усі лікарні. Вчора під вечір вдалося відновити опалення в 10 школах і 9 садочках. Це майже половина від всіх навчальних закладів, які обслуговує ТКЕ.

"Сьогодні у ще близько 10 закладах освіти також даємо тепло. Щодо ситуації з житлом, яке обслуговує ТКЕ: найшвидше вдається запустити опалення в мікроарйоні Пасічна. Тоді в теплових районах Симоненка та Дорошенка. Наразі місто повністю перейшло на літній режим: зняли лічильники. Тому ми в терміновому порядку їх знову встановлюємо та опломбовуємо, – коментує міський голова Руслан Марцінків. – Натомість олігархічний СТЕК знаходить мільйон і одну причину, аби не виконувати свої зобов'язання, як то відсутність лімітів на газ… Отже, через небажання СТЕКУ виконувати свої обов'язки, третина міста наразі лишається без тепла…".

Нагадаємо, у СТЕКу повідомили, що система теплопостачання повністю підготовлена до роботи, теплові мережі заповнені водою. Невирішеним залишається тільки питання лімітів на природний газ. Наразі ввідні газові засувки перекриті та опломбовані ПАТ "Івано-Франківськгаз". Без відповідного дозволу ПАТ Івано-Франківськгаз" СТЕК не може здійснити подачу природного газу на котельню та запустити її в роботу.

У СТЕК також зазначили, що виділення лімітів на газ в стислі терміни без клопотання міської влади перед Кабінетом Міністрів неможливе.

Нагадаємо, станом на 9.00 в Івано-Франківську запустити тепло у 20% житлових будинків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: