fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську через наміри забудувати промисловий мікрорайон учасники АТО побажали "Свободі" не повторити долю ПР. ВІДЕО

У Франківську через наміри забудувати промисловий мікрорайон учасники АТО побажали "Свободі" не повторити долю ПР. ВІДЕО

Суспільство 11:52, 08.07, 2016

Перед сесією міської ради мешканці мікрорайону Крайківського – Макогона – Промислова звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з проханням зняти з порядку денного питання забудови мікрорайону та провести громадські слухання, як того вимагає закон. Втім, міський голова звернення людей проігнорував.

Звернення від громади озвучив учасник АТО Олексій Замковий. Він представив звернення мешканців мікрорайону з проханням зняти з розгляду сесії питання "Про затвердження детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську".

Адже, як писав КУРС, проект детального плану території передбачає будівництво 33 багатоповерхівок. Із них – 4 секції заплановані як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. Вкінці передбачається будівництво садочка всього на 100 місць.

Люди обурені, що питання забудови мікрорайону не обговорили із громадськістю.

Однак міський голова до людей не прислухався. Прохання своїх виборців зняти питання з порядку денного навіть не виніс на голосування.

Громадські активісти, присутні у залі, на таку поведінку мера відреагували вигуками ганьба, а учасник АТО Андрій Фармуга сказав:

"Бажаю просто пам’ятати долю Партії регіонів, котра теж вважала, що в них все під контролем. Але, як бачимо, народ сказав своє слово, і я сподіваюся, що на наступну каденцію партії "Свобода" або не буде взагалі, або буде у значно меншій кількості", – сказав Фармуга.

 

Марцінків ж у виступі бійця побачив політичний контекст. Мабуть, судить по собі. Адже, як відомо, більшу частину мікрорайону планує забудувати фірма, наближена до партійців "Свободи", ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба".

Нагадаємо, 26 квітня міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться.

Одним із засновників підприємства є ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ". У свою чергу, ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ" заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради "свободівки" Оксани Савчук 26-річна Павликівська Уляна Василівна. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновником яких  була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому "свободівець" Михайло Сеньків.

На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода".

На місцевих виборах 2015 року Уляна Павликівська вказала, що працює менеджером в ТОВ "Румата". За інформацією "Наших грошей", заснували цю фірму двоє мешканців Івано-Франківська Роман Гуцуляк і Сергій Королюк та львів’янин Олег Магулка. Останнього в ЗМІ називають юристом Ігоря Кривецького – екс-народного депутата, головного спонсора й "сірого кардинала" партії "Свобода", відомого також за прізвиськом "Пупс".

Так, поставивши партійні інтереси вище громадських, міський голова залишив у порядку денному питання "Про затвердження детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: