fbpx

У Франківську через невідомих "майстрів" весь мікрорайон на кілька годин залишився без тепла

Суспільство 13:15, 16.10, 2015

Через халатні дії невідомих, які без дозволу проникли у теплову камеру СТЕК на Новій, 19, тепловикам довелося тимчасово перекрити подачу теплоносія до напрямку "Каскад".

Внаслідок цього, разом з житловими будинками, без теплопостачання опинилися дві школи та два дитячі садочки, пише КУРС з посиланням на прес-службу "СТЕКу".

Інцидент трапився 15 жовтня, коли майстри без узгодження самовільно відкрили теплову камеру, що належить СТЕК, та перекрили запірну арматуру, що призвело до її пошкодження. 

У СТЕК зазначають, що такі інциденти непоодинокі – 14 жовтня аналогічні випадки сталися на Франка, 10 та на Незалежності, 101.

"Запірна арматура у будинках у поганому стані, тож підрядники балансоутримувача заходять в наші теплові камери, самовільно перекривають і відкривають запірну арматуру для того, щоб відремонтувати внутрішні теплові мережі,  зазначає заступник директора СТЕК Михайло Карабін. – Їх незнання та непрофесіоналізм призводять до пошкодження нашого обладнання і завдають масштабної шкоди – нам доводиться перекривати теплопостачання будинків для того, щоб її відремонтувати".

У "Станіславській теплоенергетичній компанії" зазначають, що для уникнення подібних аварійних ситуацій обслуговуючим організаціям потрібно всього-на-всього звернутися до СТЕК, і кваліфіковані фахівці компанії, які мають досвід роботи на цьому обладнанні, проведуть необхідні роботи.

"Сподіваємося, що у майбутньому такі випадки не повторяться,  додають у теплокомпанії. – У нас спільне завдання – забезпечити людей якісною послугою".

Нагадаємо, що ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" обслуговує котельню на вул. Індустріальній та забезпечує теплом третину мешканців Івано-Франківська. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: