fbpx

У Франківську чотири дні експонуватимуть виставку "Вілла Тугендгат"

Суспільство 23:35, 20.02, 2017

Сьогодні в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького відбулося урочисте відкриття виставки "Вілла Тугендгат".

Захід організували за підтримки обласної державної адміністрації, Івано-Франківської торгово-промислової палати та генерального консульства Чеської Республіки, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Виставка "Вілла Тугендгат" представлена у 40 планшетах, на яких презентовано унікальну роботу німецького архітектора Людвіга Міс ван дер Рое. Сама ж споруда  побудована у 1930 році для Фріца Тугендгата та його дружини Грети у місті Брно і входить до світової спадщини ЮНЕСКО.

"У наші дні ікона модернізму Вілла Тугендгат – це не тільки чудова будівля, а й діючий музей, де проводять екскурсії, концерти, виставки. Тому організація цього заходу є досить актуальною, – про це під час відкриття виставки сказала перший заступник голови ОДА Марія Савка. – Презентовані експонати несуть у собі не тільки моральне та духовне задоволення, а й спонукають нас задуматися, як ми ставимося до своєї архітектурної спадщини. Тому, на мою думку, як влада, так і митці, повинні докласти зусиль для того, щоб наше прийдешнє покоління бачило пам’ятки архітектури та нашу історію не тільки на світлинах, а й могли доторкнутися до них вживу".

Співорганізатор заходу декан факультету архітектури та будівництва Михайло Космій розповів про важливість такого заходу у стінах університету. Науковець акцентував на тому, що будівництво Вілли Тугендгат характеризується довершеністю форм та матеріалів, з яких її споруджено. Саме тому студенти мають унікальну можливість  побачити довершену споруду та подискутувати щодо манери виконання.

Виставка триватиме чотири дні – до 24 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: