fbpx

У Франківську дітей із малозабезпечених родин безкоштовно навчають англійської. ФОТО

Суспільство 09:41, 30.03, 2017

Щотижня в Івано-Франківському Карітасі діти з малозабезпечених родин відвідують гурток з англійської мови.

Десяток дітей безкоштовно отримають додаткові знання, які допоможуть спілкуватися іноземною мовою. Звернутися до репетиторів їх рідні не мають змоги, тому вдячні Карітасу за таку можливість. 

"Мій семирічний син Сашко із задоволенням відвідує заняття, хоча спочатку вагався. Я теж задоволена, адже більше енергії він витрачає на пошуки чогось нового, нових знань, – ділиться пані Галина. – Після занять він продовжує займатися вдома, хоча в школі йому не так цікаво". 

Дітлахи радо вихваляються своїми вміннями, які здобули на заняттях з англійської мови. Тут вони вивчили чимало нових слів, вдосконалили шкільну програму, отримали змогу поспілкуватися зі своїми ровесниками.

"Я тепер знаю багато нових слів,  каже Сашко. – Як називаються різні тварини. Це цікаво. Хоча спочатку мама мені навіть купила іграшку, щоб вмовити ходити на заняття, та зараз сам ходжу з задоволенням".

Другокласниці Саші подобається те, що на гуртку в Карітасі можна не лише отримати нові знання, але й цікаво провести час.

"Ми тут граємося, дивимося мультфільми, співаємо, малюємо і, головне, спілкуємося і вчимо нові англійські слова",  захоплено розповідає дівчинка.

Проводить гурток з англійської мови в Карітасі волонтер-педагог Вікторія Морикіт.

"Я багато разів проходила повз Карітас і одного разу, побачивши оголошення про те, що запрошують волонтерів для роботи з дітьми, вирішила запропонувати свої послуги репетитора з англійської мови,  ділиться Вікторія. – Захотіла таким чином зробити щось корисне для діток, батьки яких не мають можливості сплачувати за заняття. На наші заняття вони приходять завжди з бажанням, гарним настроєм і, безумовно, завжди вдоволені результатом. Хоча рівень знань та вік у них дещо відрізняються, намагаюсь підібрати оптимальний варіант навчальної програми, щоб досягти хорошого рівня знань для усіх".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: