fbpx

У Франківську говорили про важливість викладання християнської етики у школах

Суспільство 11:14, 22.07, 2016

Вчора в Івано-Франківську відбувся круглий стіл на тему: "Християнська етика: проблеми і перспективи навчання і виховання молоді" за участю представників влади, духовенства, науковців, вчителів християнської етики та громадських діячів.

 

На запрошення громадсько-християнського руху "Клич" перед слухачами виступали професори з Львівського та Прикарпатського університетів п. О. Огірко, п. О. Єгрешій та Л. Геник, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії.

Олег Огірко, маючи багаторічний досвід у галузі викладання, заявив, що йому дивно, що є якісь розмови про відмову від викладання християнської етики тепер, після 25 років незалежності, ще й тут, на Галичині.

Як писав КУРС, іванофранківці пропонували скасувати викладання християнської етики у школах. ВІДЕО. Та 15-17 червня 2016 року керівники загальноосвітніх навчальних закладів м. Івано-Франківська подали в департамент освіти та науки робочі навчальні плани на 2016/2017 н. р., у яких передбачено вивчення курсу "Основи християнської етики". 

Доповідач переконаний, що цей предмет ні в якому разі не можна скасувати, оскільки він не те що не може бути причиною міжцерковних чи міжрелігійних конфліктів, але й покликаний до екуменічного діалогу та пізнання основних, базових моральних принципів людства.

Після основних доповідей учасники конференції перейшли до Народного дому "Просвіта", де змогли виступити усі охочі, дискутуючи та роздумуючи над піднятою тематикою.

Отець Петро Голіней, директор катахетичної школи в Делятині, зазначив, що духовність є невід’ємною стороною будь-якого народу.

"Духовність – це душа народу. Зараз стараються викинути цю духовність з нашого життя, а що тоді після нас залишиться? Будуть наші поля, наші будинки, машини – і більше нічого", – наголосив отець.

Він висловив думку про те, що влада нічого не може організувати без церкви у селі, навіть звичайне відспівування у церкві. Учасники круглого столу наголошують на тому, що прибирати християнську етику зі шкіл не можна, бо це може дуже негативно вплинути на дітей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: