fbpx

У Франківську кількадесят підприємців вимагають відставки Кабміну. ФОТО, ВІДЕО

Економіка 09:44, 15.02, 2017

Франківські підприємці вийшли на протест проти тарифів та за енергетичну незалежність під час війни.

"Уряд у відставку!", "Банду геть!" – з такими транспарантами на мітинг протесту під адмінбудинок "Комітет підприємців міста Івано-Франківська" вивів до півсотні людей. Серед протестувальників – підприємці і городяни. 

У такий спосіб франківські підприємці підтримали всеукраїнський протест проти високих комунальних тарифів. Разом з ними сьогодні акції протесту проведуть підприємці ще в п'яти українських містах. 

"Уряд  геть! Ми вийшли проти чинних тарифів та за енергетичну незалежність України,  повідомив голова Комітету підприємців Ігор Метлюх.  Це попереджувальна акція. Вона матиме продовження  26 лютого в Києві відбудеться з'їзд підприємницьких організацій та профспілок України – на ньому ми визначимося, як діяти далі". 

 

Підприємці підготували звернення до Президента Порошенка, голови Кабміну Гройсмана, голови Антимонопольного комітету України Терентьєва, голови НКРЕКП Вовка та до представників місцевої влади – голови облради Сича та міського голови Франківська Марцінківа. 

У зверненні вони висунули такі вимоги:

  • Вимагаємо від Кабінету Міністрів України, НКРЕКП, Антимонопольного комітету України переглянути драконівські тарифи на житлово-комунальні послуги і ціни на газ, вугілля, електроенергію для населення та юридичних осіб, вжити заходи для зменшення вартості паливно-мастильних матеріалів, зменшення шаленої вартості підключення до електромереж.
  • Вимагаємо від Кабінету Міністрів України припинити експерименти над малим бізнесом і не приймати Постанову Кабінету Міністрів "Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34".
  • Вимагаємо не скасовувати і не вносити зміни до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів". Експорт лісу-кругляку – це злочин перед народом і нашими нащадками.
  • Де показові судові процеси над корупціонерами-високопосадовцями з винесенням реальних термінів ув’язнення? Досить імітувати боротьбу з корупцією. Беріть приклад з Румунії.
  • Вимагаємо прийняття закону України "Про визнання тимчасово окупованими окремих територій Донбасу", яким ввести повну економічну блокаду цих територій. Їх утримання має коштувати максимально дорого не народові України, а агресору – РФ. Також вимагаємо від ВРУ розглянути питання чинності закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим"".
  • Нам набридли експерименти і некомпетентність Уряду, що знущається над власним народом, який під час війни поставив енергетику цілої країни у залежність від поставок з-за лінії фронту. Вимагаємо відставки Кабінету Міністрів України.

Звертаємося до Івано-Франківської міської та обласної рад з вимогою прийняти звернення до Президента і Верховної Ради щодо висловлення недовіри Кабінету Міністрів України.

Від місцевої влади учасники мітингу вимагають підтримати їх аналогічними зверненнями до керівництва держави. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: