fbpx

У Франківську комунальне майно оцінюватимуть за новими правилами

Суспільство 16:48, 21.02, 2017

На громадських слуханнях в Івано-Франківську обговорили проект положення "Про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності для проведення експертної оцінки комунального майна територіальної громади міста Івано-Франківська".

За словами начальника управління комунального майна Антоніни Кизим, досі оцінювання майна в Івано-Франківську регулювалася наказом Фонду держмайна.

"Проаналізувавши результати конкурсу, які були проведені на підставі цього наказу, було виявлено, що в умовах ринку оціночної діяльності Івано-Франківська мають перевагу ті суб’єкти господарювання, в яких є в штаті більша кількість найманих працівників", – зазначила Антоніна Кизим.

За її словами, у конкурсах оцінювання комунального майна брало участь шість суб’єктів господарювання. 60% конкурсів вигравало ТзОВ "Ека Захід", при тому, що підприємство пропонувало вищу вартість оцінки від інших учасників.

"Основною відмінністю від наказу держмайна є те, що запропонований регуляторний акт ставить в рівні умови оцінювачів щодо кількості найманих працівників", – відзначила доповідач.

Конкурсна документація претендентів на участь у  конкурсі з підтвердних документів та конкурсної пропозиції щодо ціни виконання робіт з оцінки, а також строку виконання робіт.

До підтвердних документів, поданих на конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності, належать: заява про участь у конкурсі з відбору суб'єктів оціночної діяльності; копії кваліфікаційних документів оцінювачів, які працюють у штатному складі і яких буде залучено до проведення оцінки та підписання звіту про оцінку майна; копія сертифіката суб'єкта оціночної діяльності, виданого претенденту Фондом державного майна України; інформація про претендента (документ, який містить відомості про претендента щодо його досвіду роботи, кваліфікації та особистого досвіду роботи оцінювачів, які працюють у його штатному складі та залучаються ним, з незалежної оцінки майна тощо); документи, що підтверджують досвід учасника конкурсу та оцінювачів, які перебувають у трудових відносинах із таким учасником конкурсу та будуть залучені до проведення оцінки та підписання звіту про оцінку і висновку про вартість об’єкта оцінки, з оцінки об’єкта оцінки (копії актів приймання-передавання робіт з оцінки об’єкта оцінки).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: