fbpx

У Франківську котельня працюватиме без персоналу

Суспільство 22:10, 18.11, 2016

На вулиці Військових Ветеранів, 8-А в Івано-Франківську реконструюють та модернізують котельню у рамках співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Раніше тут встановлено чотири сучасні водогрійні жаротрубні котли потужністю 2 МВт кожний. Реконструкція передбачає повну автоматизацію та диспетчеризацію котельні, заміну насосного та іншого котельного обладнання на нове енергозберігаюче та енергоефективне, встановлення сучасного пункту хімічної підготовки води тощо, інформує прес-служба ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Ці заходи спрямовані на застосування європейської технології італійської фірми "RIELLO", що дозволить скоротити споживання природного газу на 13-15% і електроенергії на 12-16%. Модернізована котельня працюватиме без додаткового персоналу.

Нині в котельні виконуються пусконалагоджувальні роботи систем автоматизації та підтримки параметрів робочого режиму на всіх чотирьох котлах. Після завершення цих робіт фахівці виробника здійснюватимуть запуск усього комплексу котельного обладнання у тестовому режимі протягом 72 годин.

Виробник дає три роки гарантії на все устаткування та забезпечує технічне обслуговування. Мінімальний термін експлуатації нового обладнання котельні – 20 років.

Ця котельня обслуговує централізованим теплопостачанням такі вулиці: Грюнвальдську, Гарбарську, а також частину вулиці Галицької та Василіянок. Серед споживачів 820 квартир у 20 житлових будинках, 2 гуртожитки, 33 об’єкти госпрозрахункових організацій, 11 об’єктів, що фінансуються з міського бюджету, 5 – з держбюджету і Стоматологічна поліклініка на вул. Тарнавського, що фінансується з обласного бюджету.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: