fbpx

У Франківську ліквідовано нелегальний "конвертаційний центр" з обігом 50 мільйонів гривень. ФОТО

Суспільство 12:50, 25.09, 2015

Працівники податкової міліції Івано-Франківщини ліквідували "конвертаційний центр" з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Спритні ділки організували злочинну схему на території двох областей Східної та Західної України та проконвертували протягом 2014-2015 років понад 50 мільйонів гривень. Втрати бюджету внаслідок незаконної діяльності склали майже 8 мільйонів гривень, пише КУРС з посиланням на прес-службу ГУ ДФС в Івано-Франківській області.

Як з’ясували правоохоронці, конвертатори використовували два "транзитні" суб’єкти підприємництва, розташовані на території Дніпропетровської області, на рахунки яких реально діючі підприємства перераховували безготівкові кошти як оплату за начебто надані послуги, придбані товарно-матеріальні цінності або виконані роботи. На наступному етапі кошти перераховувалися на рахунки фіктивних суб’єктів господарювання та переводились у готівку за допомогою працівників однієї із банківських установ Івано-Франківщини, задіяних у злочинних схемах.

В подальшому готівка, за винятком відсотків за надані послуги з конвертації коштів, поверталася "клієнтам" центру.

В ході обшуків, до яких були залучені 3 мобільні слідчо-оперативні групи, вилучено печатки фіктивних підприємств, чекові книжки, за якими обготівковувались кошти, та первинна бухгалтерська документація.

На цей час слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області проводяться слідчі дії стосовно учасників "конвертаційного центру" для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: