fbpx

У Франківську малозабезпеченим випускникам ПТНЗ допомагають знайти роботу. ФОТО

Суспільство 12:18, 31.03, 2017

Працівники Івано-Франківського Карітасу продовжують допомагати випускникам ПТНЗ, коледжів з працевлаштуванням.

Заручившись підтримкою департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, спільно з Івано-Франківський міським, Коломийським і Калуським районними  центрами зайнятості було проведено три круглих столи з роботодавцями на тему: "Створи робоче місце – підтримай випускників ПТНЗ, які перебувають в складних життєвих обставинах".

Завдяки Карітасу відбулось знайомство з близько 40 випускниками ПТНЗ Івано-Франківської області. Усі вони – представники соціально вразливих категорій: сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей.

"Хочемо подякувати Карітасу за проведену роботу, бо налагодження горизонтальних зв’язків між роботодавцями і навчальними закладами  це насправді важливо,  наголосив директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович. – Сьогоднішній захід є дуже потрібним і корисним для налагодження співпраці між учнями ПТНЗ та роботодавцями".

Спільні заходи також сприяли популяризації соціальної відповідальності серед роботодавців. Усвідомлення  відповідальності за долю молодих людей, які  опинилися в складних життєвих обставинах, і  мотивація їм допомагати є важливою для організації місць стажування чи створення першого робочого місця для дітей, які потребують підтримки та супроводу.

"Ми в рамках проекту, який впроваджуємо з благословення нашого Митрополита Володимира Війтишина, допомагаємо дітям, які перебувають у кризових умовах – з неповних родин, сиротам. Захід, який відбувається у нас сьогодні, покликаний сприяти налагодженню зв’язків молоді з роботодавцями з метою навчання і працевлаштування, супроводу у їх майбутній діяльності",  розповідає отець Володимир Чорній, директор Благодійного Фонду "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ".

Як стверджують роботодавці, вони зацікавлені у хороших фахівцях, особливо робітничих професій.

"Ми, звичайно, підтримуємо молодь, яка потребує працевлаштування. Навчаємо, як можна заробити кошти своїми знаннями, вміннями тих, хто насправді цього хоче,  ділиться Юлія Острая з клубу здоров’я і краси "Тренд". – Головне – бажання вчитися та працювати".

На майстер-класах можна було ближче ознайомитися з різними професіями.

"Я прийшла поділитися своїми знаннями та представити свої практичні вміння роботодавцям, розповісти про перукарське мистецтво,  ділиться студентка-перукар Вікторія. – Адже воно допомагає робити світ кращим. Головне – любити свою професію, хотіти працювати, а робота завжди знайдеться".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: