fbpx

У Франківську трирічну дитину покинули на вулиці роздягненою і босою без нагляду

Суспільство 18:30, 01.08, 2017

Небайдужі люди повідомили в поліцію про трирічну дівчинку, яка цілий день гуляла без нагляду на території дитсадка №23, що на вулиці Сухомлинського в Івано-Франківську.

Патрульні поліцейські забрали дитину та знайшли, де мешкає родина.

Виявилося, що в мами Ірини Т. четверо дітей. Двоє молодших – 3 і 6 років – живуть разом із нею у квартирі в діда на вулиці Довженка. Двоє старших – 8 і 10 років – живуть з вуйком за іншою адресою.

Дід стверджує, що діти не бездоглядні, а до себе забрав їх разом з Іриною, бо вони раніше жили в аварійній квартирі на вулиці Шевченка, 13а.

“Як на мене, треба було підняти мерію, бо житло в сім”ї, де мама виховує чотирьох дітей, непридатне для користування”, – зазначив дід.

З приводу того, що трирічна дитина була без догляду, ані мама, ані дідусь нічого пояснити і сказати не змогли.

В квариру Ірина нікого не пустила – з патрульними і працівниками ювенальної превенції розмовляла у дворі. Однак через брудні вікна у квартирі було видно повний безлад.

1

Працівники відділу ювенальної превенції на місці події запропонували забрати дітей до лікарні, оскільки у них є висипка, схожа на вітрянку. Старших дітей, які живуть з вуйком, госпіталізували для обстеження.

Мама спочатку категорично відмовлялася впустити правоохоронців до помешкання і не погоджувалася їхати з дітьми до лікарні.

Через годину вмовлянь жінка все ж відчинила квартиру і в супроводі патрульних відправилася з донечкою 3 років та сином 6 років в лікарню.

2

Зі слів сусідів, сім’я неблагополучна, однак вони обрали позицію невтручання. Оскільки, як з’ясувалося, коли відчинили двері у квартиру, в помешканні живе неадекватна бабуся дітей. “Краще би ви бабусю кудись забрали. Що та мама винна?” – відреагувала на патрульних і виїзд до лікарні сусідка з верхніх поверхів.

Сусіди розповіли працівникам ювенальної превенції, що мама Ірина трохи менше року тому повернулася з Вінниччини, де раніше мешкала з чоловіком. Чоловік, батько дітей, з її слів, зловживав алкоголем і бив близьких. Усіх чотирьох дітей Ірина привезла зі собою до Франківська.

Працівники ювенальної превенції відзначили, що мама дітей сама потребує допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: