fbpx

У Франківську майже 100 будинків залишилися без світла на сходових через те, що не уклали угоди з енергетиками

Суспільство 21:07, 26.12, 2016

Енергетики закликають мешканців багатоквартирних будинків, що були зняті з балансу КП "ЄРЦ" та передані співвласникам у самоуправління, терміново впорядкувати договірні відносини з ПАТ "Прикарпаттяобленерго", інакше електрозабезпечення освітлення місць загального користування буде припинено найближчим часом.

Нагадаємо, що у 2016 році КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" (раніше КП "ЄРЦ") звернулося до ПАТ "Прикарпаттяобленерго" із заявами щодо вилучення 542 будинків з договору про постачання електричної енергії (на освітлення сходових та під’їздів) у зв’язку із зняттям їх з балансу та управління і передачею в самоуправління співвласникам.

Оскільки, згідно з Правилами користування електричною енергією, споживання електроенергії без договору не дозволяється, енергетики провели інформаційну кампанію серед мешканців знятих з балансу будинків для того, щоб вони до 1 грудня 2016 року упорядкували договірні відносини з ПАТ "Прикарпаттяобленерго" та забезпечили електропостачання освітлень місць загального користування.

Однак, незважаючи на всі зусилля енергетиків, станом на 20 грудня щодо укладання договорів на електропостачання для освітлення сходових та під’їздів звернулися представники тільки 166 будинків із 542, інформує прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Тому з 1 грудня, згідно з нормами чинного законодавства, енергетики почали відключати електропостачання освітлення місць загального користування у будинках, що не уклали відповідні договори. Наразі світло вже відключено у під’їздах 98 будинків, роботи з вимкнення тривають.

Тож якщо ви хочете забезпечити безперебійне електропостачання освітлення місць загального користування будинку, терміново впорядкуйте договірні відносити з ПАТ "Прикарпаттяобленерго"!

Для цього:

1. Виберіть форму управління будинком (створення об’єднання співвласників (ОСББ), визначення управителя, самоуправління).
2. Подайте заяву та документацію у центр обслуговування клієнтів ПАТ "Прикарпаттяобленерго" (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 17) для укладення договору про постачання електричної енергії.

Для будинків, в яких уже відключено електропостачання для освітлення сходових: 

1) Зверніться у КП "МІУК" для отримання лічильника та документації.

2) Після цього зверніться у Центр обслуговування клієнтів ПАТ "Прикарпаттяобленерго" (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 17) для укладення договору про постачання електричної енергії.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами 59-41-50; 77-53-65 або на сайті компанії ое.if.ua у розділі "До уваги власників багатоквартирних будинків".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: