fbpx

У Франківську мешканці понад 400 помешкань жодного разу за п’ять років не платили за комуналку

Суспільство 12:03, 12.07, 2016

Мешканці 419 квартир в Івано-Франківських будинках ні разу не оплачували комунальні послуги балансоутримувачу за п’ять років, заборгувавши загалом 920 тисяч гривень.

Про це доповіла сьогодні на оперативній нараді в МВК фінансовий директор КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" Наталія Ярощук.

Вона зазначила, що мешканці цих квартир не платили за компослуги з моменту створення ЄРЦ у 2011 році.

"В нас на балансі підприємства з кінця 2011 року і до цих пір є споживачі, які жодного разу не оплачували. Їх залишилося 419 осіб. На це можуть бути абсолютно об’єктивні причини – їх там може і не бути",  розповіла Наталія Ярощук.

Окрім цього, фіндиректор повідомила, що за перше півріччя 2016 року нарахування за житлово-комунальні послуги порівняно з аналогічним періодом у минулому році зросло на 18%, тобто на 3,79 млн грн. Оплата за надані послуги збільшилась на 16%, що становить 3,215 млн грн.

Відсоток оплати компослуг серед населення збільшився за рахунок того, що більше людей зараз користуються субсидіями. Втім, зросла заборгованість органів соцзабезпечення. Якщо цього року за перше півріччя минулого року нарахування субсидій склало 1,387 мільйон гривень, то цього року воно становить 6,704 мільйонів гривень.  

За словами Наталії Ярощук, позитивна тенденція із авансовою оплатою капітальних ремонтів, адже люди самі в цьому зацікавлені.

Читати також:  В Івано-Франківську зареєстрували лише десяток ОСББ у цьому році

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: