fbpx

У Франківську можуть створити чеський візовий центр

Суспільство 16:30, 29.08, 2016

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Мірославом Клімою.

Під час зустрічі йшлося про те, що обидві сторони тісно співпрацюють задля пришвидшення прийому заявок на чеські робочі візи для висококваліфікованих українців, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За словами Олега Гончарука, співпраця з Чеською Республікою має вагоме значення для прикарпатців, це стосується не тільки соціальної сфери, а й популяризації культури країни-сусіда.

"З метою набуття нових знань про Чехію з вересня в Івано-Франківську планують організувати курси чеської мови. Окрім теоретичного навчання, передбачені дні чеської культури, під час яких заплановано перегляд фільмів в оригіналі та спілкування з носіями мови", – зазначив очільник Прикарпаття.

Своєю чергою, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові висловив вдячність Олегу Гончаруку за підтримку діяльності чеських підприємців, які працюють на території Прикарпаття, та створення можливостей для функціонування візового центру в Івано-Франківську.

Варто зазначити, що Мірослав Кліма акцентував увагу на тому, що за роки роботи консулом Івано-Франківська область завжди очолювала рейтинг співпраці серед семи інших областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: