fbpx

У Франківську "Муніципальна дорожня компанія" проводить ямковий ремонт "аварійних" ям. ФОТО

Суспільство 18:04, 02.02, 2017

В Івано-Франківську після зимового утримання доріг розпочався ремонт аварійних ям. Деякі з них, як розповів директор КП "Муніципальна дорожня компанія", створюють реальну небезпеку для автомобілів.

Тому експертна комісія за участю підприємства та департаменту комунальної політики склала перелік аварійних ям. При цьому, зауважує очільник МДК, врахували і приписи патрульної поліції. Тепер мобільна аварійно-ремонтна бригада поступово ліквідовує такі вибоїни. Почали з вул. Надрічної (на ділянці від залізничної колії до мосту). Тепер ремонтують вул. Коновальця. А загалом до списку увійшли всі центральні магістральні вулиці, інформує прес-служба МВК.

Для ямкового ремонту доріг за системою "ProZorro" закупили 40 тонн холодного асфальту, який можна укладати в будь-яку погоду, навіть при мінусових температурах. Відбійним молотком ремонтники обрубують краї ями, вимітають залишки старого асфальту та сміття, а потім укладають холодний асфальт. Усі роботи займають приблизно півгодини, отож обмежувати рух на дорозі надовго не потрібно.

"Є багато доріг, які ремонтувались в поточному режимі, тому після зими пошкодились. Ми прийняли рішення не чекати до весни і не створювати аварійних ситуацій. Аварійні вибоїни на основних вулицях укладемо холодним асфальтом. Крім того, цей матеріал дозволяє працювати в такому температурному режимі. Зосередились на перехрестях та стиках вулиць, де насичений дорожній рух", – зазначив міський голова Руслан Марцінків під час об’їзду ремонтних об’єктів.

Він також додав, що наразі формують титульний список вулиць, які ремонтуватимуть цьогоріч. Хоча, приміром, головні об’єкти, такі як вул. Хмельницького чи з'єднання Північного і Південного Бульварів, вже закладені в бюджеті на 2017 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: