fbpx

У Франківську на автостанції пасажирів попереджали про торгівлю людьми

Суспільство 10:58, 01.08, 2016

У Франківську на автостанції № 2 по вулиці Горбачевського, 14 провели акцію "Кожен постраждалий має право на допомогу!", присвячену Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми.

Акцію провів Департамент соціальної політики облдержадміністрації спільно із БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" та департаментом молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Головною метою акції було виявлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми, оскільки саме на цю автостанцію приїжджають міжнародні рейси, якими повертаються трудові мігранти, які могли стати жертвами торгівлі людьми, а також привернення уваги громадськості щодо проблеми торгівлі людьми, мінімізація ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

Адже чимало постраждалих від  злочину торгівлі людьми не звертаються за допомогою, а дехто взагалі не знає, кому і яким чином можна повідомити про факти порушення їхніх прав.

Під час акції волонтери роздавали перехожим інформаційні буклети, які розповідають, як не потрапити у рабство та що робити, коли людина опинилася у скрутному становищі, перебуваючи за кордоном.

Варто знати, що всі, хто постраждав від торгівлі людьми, мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги, психологічну та медичну допомогу, гарантований юридичний супровід та інші види безоплатних соціальних послуг.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: