fbpx

У Франківську на Позитроні пройде міжнародна урбан-резиденція

Суспільство 12:00, 17.02, 2017

Спадщину радянського неомодернізму запропонують до перетворення п'ятьом художникам, активістам, урбаністам, культурологам з Молдови в Івано-Франківську.

Міжнародну програму резиденції "Рефлексії: Позитрон / Ботаніка" підготувала у Франківську платформа UFRA 

"Нас завжди цікавили культурні ініціативи "на районах", адже культура не має бути зосереджена тільки в центрі міста", – обґрунтували програму організатори.

Резиденцію влаштовують разом з партнерами  організацією Oberliht з Кишинева. Міжнародна резиденція передбачає поїздку п'ятьох художників, активістів, урбаністів, культурологів, журналістів з Івано-Франківська до Кишинева, де вони матимуть змогу попрацювати з простором житлового мікрорайону "Ботаніка". 

Учасники резиденції з Кишинева приїдуть у травні до Франківська. Простором їхньої діяльності стане житловий район "Позитрон".

На цей час триває прийом заявок від франківців, які мають бажання відвідати Кишинів та познайомитися з його спадщиною радянського неомодернізму. 

Заявку можна заповнити до 10 березня тут: https://goo.gl/forms/

Нагадаємо, кілька місяців тому в Urban Space 100 відбулася прес-конференція урбаністів з Кишинева щодо підготовки до міжнародної мистецької резиденції в Івано-Франківську навесні 2017 року.

Читайте: Художники з Кишинева розмалюють спальні райони Франківська

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: