fbpx

У Франківську нагородили переможців фестивалю для неповнолітніх "Я маю право"

Суспільство 07:14, 06.12, 2016

Днями у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбулося нагородження переможців та учасників Десятого ювілейного фестивалю для неповнолітніх "Я маю право".

У десятому міському фестивалі "Я маю право" брали участь 6 команд професійних та вищих І-ІІ рівня акредитації навчальних закладів міста, але до фінішу дісталися 5 найактивніших. А саме: команди Вищого художнього професійного училища №3, Вищого професійного училища сервісного обслуговування технікиІвано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету, Професійного будівельного ліцею.

Фестиваль складався з 5 етапів. 

І. "Великі права та обов’язки маленьких громадян України" – таку назву мав перший етап фестивалю – конкурс ілюстрацій, присвячений 25-річчю ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини, учасники висвітлювали права дітей, виходячи зі змісту статей Конвенції, показавши свої здібності в образотворчому мистецтві. Перше місце зайняла команда Вищого художнього професійного училища №3.

ІІ. Напередодні Дня захисника України в запеклій боротьбі під час спортивних змагань другого етапу фестивалю перше місце розділили дві команди: Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету та обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

ІІІ. "Я маю право на дружбу, мир і волю, на сонячне й квітуче майбуття!" – так називався третій етап – музично-хореографічне мистецтво: діти співали, танцювали, декламували вірші. А найкращою в цьому етапі була команда обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

IV. Креативним цьогоріч у фестивалі був четвертий етап – конкурс відеороликів соціального спрямування на тему: "Кожна дитина має право на любов та піклування". За допомогою фахівців обласного телебачення "Галичина" діти створювали соціальні ролики, писали сценарний план, були акторами. Перемогу здобула команда Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету.

V. Учасники у театральній постановці неповторно висвітлили тему "Права дитини – казковим героям!" у вигляді вистави, завдяки роботам команд присутні поринули у світ казки і знову відчули себе дітьми. У запеклій боротьбі перше місце розділили дві команди – професійного будівельного ліцею та обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей.

Починаючи з 20 листопада 2003 року в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей. Діти – гарант самозбереження, здоров'я і процвітання нації. І саме від дорослих залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. В рамках відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей відбувався і фестиваль "Я маю право". Фестиваль складався з 5 етапів:

У номінації "Глядацькі симпатії" перемогла команда професійного будівельного ліцею.

Перемогу у загальному підсумку здобула команда обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості. Під час нагородження дітям було вручено кубки, грамоти подяки та цінні подарунки. Ювілейний торт на святковому нагородженні скуштували також і гості концерту – діти із закладів соціального захисту та учасники фестивалю попередніх 2006-2016 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: