fbpx

У Франківську нагородили юних художників за «Франковий мотив»

Культура 18:49, 27.08, 2016

У суботу, 27 серпня, в рамках відзначення 160 річниці від дня народження Івана Франка відбулось відкриття виставки переможців першого відкритого міського конкурсу образотворчого мистецтва «Франковий мотив».

У виставковій залі дитячої художньої школи (Чорновла, 25) представлено 90 творчих робіт від 85 учасників з Івано-Франківська, Коломиї, Болехова, села Нижній Вербіж Коломийського району та навіть з Луцька, пише Репортер.

Серед робіт юних художників переважають казкові герої. На кожній другій роботі зображено лисичку, тому й не дивно, що логопитом конкурсу став саме цей образ.

Конкурс було оголено ще 15 травня і до 1 липня юні художники мали подати свої роботи. Далі журі конкурсу й визначало переможців у таких номінаціях: живопис, графіка, скульптура, витинанка або аплікація, розпис.

Завданням конкурсу була популяризація дитячої творчості, а також привернути увагу дітей, молоді до постаті Івана Франка, – говорить заступник директора Івано-Франківської художньої школи Лілія Присяжнюк. – Для кожної вікової групи було своє завдання. Наприклад, молодші діти малювали картини за казками Франка, старші ілюстрували «Захара Беркута» та малодосліджений твір «Мавка», для ще старших завданням було зобразити лірику та філософські твори Каменяра. Хотіли залучити дітей і молодь віком від семи до 22 років. І нам це майже вдалося».

Всіх переможців нагороджували грамотами та цінними призами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: