fbpx

У Франківську нардеп Купрій поділився враженнями від Грузії і розкритикував Саакашвілі

Політика 12:13, 23.02, 2016

Народний депутат України, член партії УКРОП Віталій Купрій розповів про поїздку партійної делегації в Грузію.

Прес-конференція Віталія Купрія в Івано-Франківську відбулася за годину до зустрічі голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі з місцевими журналістами. Віталій Купрій пояснив свій приїзд потребою розповідати українцям "правду про роботу грузинських реформаторів".

За словами Купрія, делегація УКРОПу недавно відвідала Грузію з чотириденним візитом, аби подивитися, як там працюють запроваджені командою Саакашвілі реформи. Укропівці побували в офісах поліції, міністерства внутрішніх справ, пенітенціарної служби, юстиції та прокуратури. 

"Те, що ми побачили, ми були шоковані рівнем цивілізації. І хотіли розібратися, де там заслуга Саакашвілі і чому у нас потрібні реформи не впроваджуються", – зазначив Купрій.

Нардеп визнає, що Саакашвілі, справді, зробив багато для боротьби зі злодіями у законі та подолання корупції в Грузії. Але через два роки, каже Купрій, коли корупція як явище була майже знищена, команда Саакашвілі взялася за середній клас.

"Вони просто почали його знищувати, садити людей у тюрми, переслідувати. Майже 10% населення Грузії були у тюрмі або перебували під слідством. Ми спілкувалися з людьми на вулиці. Один адвокат розповів, що його викрали спецслужби, катували, називали зрадником. Зараз він подав позов до суду, люди, які з ним це робили, уже арештовані", – ділиться враженнями Купрій.

На його думку, той досвід, який в Україні намагається впровадити команда грузинських реформаторів, "не зовсім грузинський". Про це начебто свідчить і відомий трагічний випадок із загибеллю юнака у Києві, застреленого патрульною поліцією під час переслідування. 

"У нас є кілька версій, що тут робить команда "грузинських реформаторів". Одна з них  це те, що команда реформаторів не є незалежною, вони від когось залежать. Ви запитайте Саакашвілі, хто головний корупціонер в Україні і хто може побороти корупцію в Україні. І він ніколи не назве Порошенка. А президент, маючи повний контроль над правоохоронною системою, не робить нічого, щоб побороти корупцію. На нашу думку, зараз розігрується сценарій для створення нового політичного сателіта партії Порошенка  руху Саакашвілі",  каже Купрій. 

Нардеп наголошує, що до українців треба донести правду про політику Саакашвілі в Грузії, і не для того, щоб знищити "грузинську команду", а щоб змусити їх справді працювати на країну, а не заробляти політичні дивіденди. 

"Наша оцінка діяльності грузинських реформаторів є незадовільною. Ми не розуміємо, чому голова Одеської ОДА у робочий час їздить Україною і агітує",  підсумував Купрій. 

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі неодноразово жорстко критикував українських олігархів та їхніх ставлеників у владі за розкрадання державного бюджету та майна.

Сьогодні Міхеїл Саакашвілі представляє Антикорупційний форум Руху "За очищення" в Івано-Франківську. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: