fbpx

Як вижити, коли втрачаєш кохання, – Наталя Гурницька привезла до Франківська новий атмосферний роман

Культура 18:45, 23.02, 2017

В івано-франківській книгарні "Є" письменниця Наталія Гурницька презентувала роман "Мелодія кави в тональності сподівання" – продовження історії, яку вона розповіла читачам у своїй першій книзі.

Роман став продовженням першої книжки про заборонене кохання, яка вийшла у 2012 році – "Мелодія кави в тональності кардамону".

Події роману "з кардамоном", як називає свою книгу авторка, розвиваються в середині ХІХ століття. Головна героїня – 15-16-річна українська дівчина-сирота кохає польського шляхтича, старшого на 30 років. Одружений пан з двома дітьми відповідає взаємністю. Любов триває – чоловік дбає про свою кохану молодицю, а після смерті дружини одружується з нею. Щасливого завершення жіночого роману письменниця читачам не подарувала – чоловік помирає, і головна героїня Анна залишається вагітною з трьома його дітьми.

У продовженні роману "Мелодія кави в тональності сподівання" йдеться про те, як Анна у свої 28 років намагається продовжувати жити. 

Авторка каже,  що її героїня сама захотіла продовження книги, бо вона сама не мала наміру писати цю другу частину. Та "написалася сама".

Тема другого роману – "Як вижити,  коли втрачаєш кохання". 

"Це той сум, який буває гарним і високим", – каже письменниця.

В ХІХ столітті дуже різнилися можливості чоловіків і жінок. Чоловік після півроку міг одружитися, а жінці належало бути в траурі щонайменше два роки.

Жінка розповідає, що роман отримав багато відгуків від жінок, які втратили своїх чоловіків, у тому числі на теперішній війні.

"Щастя людина носить в собі, треба вміти його знайти", – ділиться рецептом жіночого "виживання" Наталія Гурницька.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: