fbpx

У Франківську біля стадіону "Рух" хочуть спорудити сучасний спортивно-відпочинковий комплекс

Економіка 18:55, 17.06, 2014

Влада Івано-Франківська пропонує спорудити навколо стадіону «Рух» спортивно-відпочинковий комплекс з готелем на 150 місць, який окупиться через 10 років.

Депутатська комісія з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму Івано-Франківської міської ради розглянула проектну пропозицію будівництва сучасного багатофункціонального спортивно-відпочинкового комплексу на базі стадіону "Рух".

Як пояснив заступник міського голови Руслан Панасюк, на ділянці площею 11 га в межах вулиць В. Чорновола – П. Дорошенка та міського парку відпочинку ім. Т. Шевченка в м. Івано-Франківську пропонується будівництво спортивно-відпочинкового комплексу з готелем на 150 місць.

За задумом, проектована забудова разом з існуючим стадіоном повинна сформувати спортивно-відпочинкову зону міста з розвинутою інфраструктурою розваг та обслуговування.

За запропонованим проектом, до складу комплексу повинні увійти: головна легкоатлетична арена на базі існуючого стадіону "Рух"; розминочна зона площею 7900 м2; ігрова зона площею 4700 м2 з розташуванням чотирьох багатофункційних відкритих майданчиків для ігрових видів спорту; запасне тренувальне повнорозмірне футбольне поле; споруда закритого типу з розташуванням тренувальних залів з легкої атлетики та адміністративно-побутовими приміщеннями загальною площею 5000 м2; споруда закритого типу з розташуванням універсального залу для ігрових видів спорту та спортивних секцій з гімнастики, боксу, боротьби – загальною площею 6000 м2; споруда спортивного (футбольного) клубу з приміщеннями загальною площею 2500 м2; споруда відпочинково-розважального призначення загальною площею 4000 м2 з розташуванням приміщень спортивної реабілітації, сауни з басейном, масажних кімнат, залу для фітнесу, тренажерного залу, ресторану на 200 місць та готелю на 150 місць.

Крім того, передбачені під’їзди до споруд комплексу з вулиць В. Чорновола та П. Дорошенка, а також підземні паркінги на 300 місць під спорудами комплексу.

За словами Панасюка, вартість проекту становить 200 млн. гривень. Правда, чиновники розраховували кошторис, коли долар коштував вісім гривень. Окупність проекту – приблизно 10 років.

Втім, голова комісії з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму Олександр Бубен вважає, що проект потребує доопрацювання. Зокрема, на його думку, необхідно запросити консалтингову компанію, яка розрахує прогнозовані надходження від діяльності спортивно-відпочинкового комплексу та підтвердить їх конкретними цифрами. Також Бубен порадив розробникам інвестиційної пропозиції поїхати у Польщу і подивитися, як реалізовуються подібні проекти.

«Це дослідження не беремо зі стелі, а підтверджуємо доказами. Після цього робимо планування, щоб потім давати реалізовувати частину об’єктів комерційним структурам, а на інші – залучати європейські ресурси», – сказав голова комісії.

Тож після доопрацювання інвестиційного проекту комісія ще раз його розгляне, а відтак затвердить сесія міської ради.

Наразі члени комісії вирішили рекомендувати міськраді закріпити земельну ділянку, на якій планується реалізація проекту, за стадіоном «Рух», щоб часом місцеві забудовники не прибрали її до рук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: