fbpx

У Франківську "Новий театр" покаже прем'єру вистави "Абрикосовий рай". ФОТО

Культура 12:01, 26.04, 2017

У неділю, 30 квітня, у приміщенні Театру ляльок в Івано-Франківську відбудеться прем'єра вистави "Абрикосовий рай" за мотивами п'єси Олени Ісаєвої.

За словами режисера Тараса Бенюка, "Абрикосовий рай" – казка про жіночу дружбу. У виставі постає питання чи це міф, чи реальність? 

"Чоловіча дружба все-таки існує. Але чи існує жіноча – тут постає щепетильне питання. І однозначно відповідати не буду. Це особисте враження", – каже Бенюк.

1

Режисер стверджує, що коли зачіпаються окремі тонкі грані будь-якої дружби, вона починає руйнуватися. З першого погляду видається, що у виставі йдеться про звичайний любовний трикутник, але не все так просто.

"П'єса відбувається у двох площинах: те, що відбувається зараз, і те, що ми хотіли би мати в майбутньому, – каже Тарас Бенюк. – Людина завжди прагне до ідеалів, малює собі майбутнє, життєву перспективу". 

У виставі йдеться про те, як дві подруги приїжджають у курортне містечко на відпочинок. Люба – скромна і розумна дівчина, яка шукає справжнього кохання. Міла – впевнена в собі краля, яка приїхала з метою зробити з подруги жінку. Спершу нічого не вдається. Але однієї теплої очі дівчата знайомляться із простакуватим садівником Славком. У нього закохуються обидві дівчини.

Про своїх персонажів розповіли самі актори.

Виконавець ролі Славка Володимир Тафійчук каже, що його персонаж по своїй природі щира і наївна дитина: "В цьому його плюс і мінус одночасно. Через це він трішки непристосований до життя. В реальності треба боротися за своє щастя, вигризати його зубами. А Славко – це чоловік-дитина". 

2

Виконавиця ролі Міли Анна Андрусишин каже, що її героїні не бракує уваги прихильників, але вона кохає. "Її кохання не щасливе, але їй потрібна тільки ця людина. Ця людина залишила дуже великий відбиток на її психіці. Коли трапляється можливість повернути це щастя, вона втрачає її через гордість".

Василина Костун, яка грає Любу, каже, що її героїня дуже схожа на Славка. "Вона романтична, також дуже світла, наївна, вірить у справжнє кохання, – розповідає Василина. – Але стається така ситуація, що вона мусить переступити або через себе, або через подругу".

3

Сергій Тимків зіграє Колю – впевненого в собі чоловіка, який не боїться ризикувати і досягає своїх цілей, незважаючи на життєві обставини.

В планах "Нового театру" зробити чотири постановки у 2017 році. Першу виставу "Інша" презентували у День закоханих, 14 лютого. А наступну постановку готують на червень. Тарас Бенюк зазначає, що в її основу увійде "Ромео і Джульєтта" за Шекспіром у поєднанні з уривками Шиллера. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: