fbpx

У Франківську обговорили функціонування утворених територіальних громад Прикарпаття

Суспільство 18:16, 27.11, 2015

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулася робоча нарада з проблемних питань функціонування утворених територіальних громад області.

Участь в обговоренні взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники новоутворених територіальних громад та Офісу реформ, а також місії ОБСЄ.

Як зауважив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, проведення реформи децентралізації влади є надзвичайно важким і потребує детального аналізу.

"Складність процесу децентралізації влади полягає, в першу чергу, у його новизні, – зауважив Ігор Пасічняк. – Паралельно з існуючою системою адміністративного управління відбувається процес утворення об’єднаної територіальної громади. Тому наразі вкрай важливим є вирішення тих питань, які сприятимуть забезпеченню ефективного функціонування новостворених громад уже з  першого січня наступного року".

У рамках наради присутні дискутували щодо проблем, які потребують вирішення у гуманітарній сфері новоутворених територіальних громад області, зокрема в галузі освіти, охорони здоров’я, молоді, соціального захисту та культури. Це насамперед здійснення оперативного управління закладами гуманітарної сфери, передача повноважень від районних підрозділів до громад та їх перерозподіл, а також фінансове забезпечення мережі соціальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: