fbpx

У Франківську вперше відбулася англійська коляда. ФОТО

Культура 16:39, 30.01, 2017

На факультеті іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника вперше відбулася англійська коляда.

Студенти третього курсу (А-32) за ініціативи доцента кафедри англійської філології Оксани Карбашевської привітали з Різдвом Христовим та Новим роком ректора університету, професора Ігоря Цепенду, декана факультету іноземних мов доцента Ярослава Билицю та професорсько-викладацький склад і студентів факультету, а також завітали з цією "втішною і радісною звісткою" й до факультету філології, пише КУРС із посиланням на прес-службу закладу.

Віночок із трьох англомовних колядок складався із пісень "God rest ye merry, gentlemen", "Carol of the Bells”, "We wish you a Merry Christmas". "God rest ye merry, gentlemen" – традиційний для Англії різдвяний гімн. 
Іншою англомовною колядкою у виконанні студентів факультету іноземних мов стала всесвітньо відома та популярна "Колядка дзвонів” ("Carol of the Bells"). Важливим для української культури є те, що в основі "Carol of the Bells" − геніальний "Щедрик", якому нещодавно виповнилося сто років із часу його першого виконання хором київських студентів (обробку національної народної пісні здійснив композитор Микола Леонтович).

Згадали англійські колядники і про одну з традиційних різдвяних страв Великобританії – "пудинг із інжиром". У наш час цей смаколик здебільшого готується зі сливовою начинкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: