fbpx

У Франківську підприємці не хочуть впорядковувати вивіски та подають на комунальників до суду. ВІДЕО

Суспільство 13:01, 26.07, 2017

Деякі підприємці не бажають змінювати яскраві брендові вивіски на такі, що відповідають нормам. Вже зареєстрований перший позов до суду щодо перевірки Муніципальною інспекцією належного вигляду зовнішньої реклами.

У позові – вимога скасувати рішення виконкому. Адже дії "зеленої поліції" розцінюються як перешкоджання підприємницькій діяльності. В мерії ж пропонують не давати жодних преференцій бізнесменам, які ігноруватимуть норми благоустрою в Івано-Франківську, інформує ТРК "Вежа".

У галузевому департаменті зазначають, Муніципальна інспекція надалі продовжуватиме нагляд за несанкціонованою рекламою на фасадах. Однак в роботі послуговуватимуться попереднім рішенням виконавчого комітету Про порядок розміщення вивісок на території міста. Єдина відмінність – підприємцям тепер не обов’язково погоджувати елементи реклами з міською владою. Тож комунальники розраховують на їхню свідомість і порядність.

Раніше фахівці Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою попереджали підприємців про необхідність привести до порядку рекламні елементи фасаду відповідно до норм благоустрою. Для цього навіть встановили терміни. З липня Муніципальна інспекція активно перевіряє "домашнє завдання" місцевих бізнесменів. За минулий тиждень складено з десяток протоколів та таку ж кількість приписів щодо розміщення вивісок.

Нагадаємо, 30 грудня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради затвердив нове рішення "Про розміщення вивісок в м. Івано-Франківську".

Якщо ж раніше паспорти вимагалися до вивісок на пам’ятках культурної спадщини, то тепер проектну документацію для встановлення вивіски мають отримати й інші власники вивісок, розміщених на території Івано-Франківська. 

Підприємців зобов’язали до 1 липня привести вивіски у відповідність до порядку розміщення вивісок в місті Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: