fbpx

У Франківську підприємців-початківців вчили веденню бізнесу

Суспільство 14:26, 08.07, 2017

У п'ятницю, 7 липня, "Карітас Івано-Франківськ" організував для підприємців-початківців консультації з питань бухгалтерії та оподаткування. Консультації провели тренери Центру розвитку підприємства "Бізнес-Інкубатор" ІнЕУ ІФНТУНГ.

Необхідні для ведення бізнесу знання отримали переселенці та місцеві мешканці, що стали учасниками проекту з самозайнятості, який реалізовував "Карітас".

25 учасників проекту виграли гранти для започаткування власної справи. Семеро – це місцеві мешканці, решта – переселенці. "Карітас" спільно з МОМ та за фінансової підтримки Уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії закупили необхідне для бізнесу обладнання.

Люди розпочали власну справу, однак моніторингові візиту "Карітасу" показали, що їм бракує досвіду та певних знань.

"Ми вчимо їх, як створити власний бізнес з мінімальними витратами щодо оподаткування, – каже тренер "Бізнес-Інкубатору" Олександра Корпан, – пояснюємо, як обрати вигідну систему оподаткування та мінімально складну, аби люди не допускали помилок, за які потім будуть платити великі штрафи. Як кажуть, незнання законів не звільняє від відповідальності, тому краще знати закони, аби вміти себе захистити".

Види діяльності людей різноманітні: діагностика автомобілів, дизайн меблів, перукарська справа, виготовлення розвиваючих іграшок для дітей та мушок для риболовлі.

Зоя Соловйова – переселенка з Луганської області, жінка отримала грант на розвиток власної справи і зараз займається виготовленням книжок для розвитку дрібної моторики у дітей.

Читайте також: На Прикарпатті мама шести дітей шиє розвиваючі книжечки для малечі. ФОТО, ВІДЕО

Каже, вона людина творча, у фінансових справах не дуже розуміється, тому для неї подібні консультації дуже корисні.

"Проект розрахований на інтеграційну та стабілізаційну підтримку як вимушено переміщених осіб, так і місцевого населення, – каже виконавчий директор "Карітас Івано-Франківськ" Наталя Козакевич. – Більшість бенефіціарів – це переселенці, що мешкають в Івано-Франківській області, і наш регіон став для них другою домівкою. Дехто не має можливості працевлаштуватися, і цей проект дозволив їм спробувати себе у ролі підприємця".

У більшості випадків люди офіційно ще не зареєстровані як підприємці, вони отримали гранти і пробують розпочинати власну справу. У Карітасі сподіваються, що подібні консультації допоможуть починаючим підприємцям вийти на легальну площину.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: