fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Франківську побували учасники велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!" за участю людей із вадами зору. ФОТО

У Франківську побували учасники велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!" за участю людей із вадами зору. ФОТО

Спорт 12:24, 08.08, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську побували учасники велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!", в якому разом зі здоровими учасниками педалі крутять люди із вадами зору.

Велосипедисти протягом 16 днів подорожують зі Львова в Одесу та хочуть показати, що навіть якщо людина не може бачити – вона може проводити активно час, подорожувати, мати друзів та якісне дозвілля. Це другий такий захід, в першому учасники проїхали понад 3000 км, які подолали за 33 дні. Педалі велосипеда-тандема крутитимуть у парі – здорова людина разом з незрячою. 

Мета заходу  подолання стереотипів щодо людей з інвалідністю. На сьогоднішній день вони проїхали близько 200 км, це другий день велопробігу, і Івано-Франківськ – друге місто, яке зустріло учасників.

Ініціатива покликана змінити стереотипне ставлення суспільства до можливостей неповносправних.

Аби придбати нові велосипеди, а також забезпечити учасників пробігу харчами та проживанням, творці проекту збирали кошти за допомогою краудфандингу. На спільнокошті вдалося накопичити трохи більше 24 тис. грн. Згодом ініціативу підтримало посольство США в Україні, пожертвувавши $7 тис. 

Акцію придумав кілька років тому незрячий хлопець Микола Пех. Але два роки тому він помер, а його ідею втілили в життя його друзі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: