fbpx

У Франківську почали реставрацію готелю "Дністер"

Суспільство 12:58, 08.06, 2016

Сьогодні, 8 червня, перед готелем "Дністер" почали встановлювати риштування. Найдавніший готель міста на вулиці Січових Стрільців, 12 закриють на реставрацію і незабаром будівля отримає нове обличчя.

Про це повідомили Репортеру в прес-службі готелю.

Власники готелю реставруватимуть фасад будівлі, а потім і проведуть реконструкцію всередині.

"Ми погодили ремонт фасаду з міською владою, управлінням архітектури. До роботи над проектом залучали архітекторів з усієї України. Для нас важливо, щоб оновлення фасаду не змінило його історичного вигляду. Архітектори і проектанти максимально відтворять атмосферу початку XX століття, коли була зведена будівля", – повідомили у прес-службі готелю "Дністер".

У готелі планують замінити вікна, привести в належний стан фасад, відремонтувати будівлю всередині. В прес-службі готелю передбачають, що ремонт триватиме близько року.

Зазначимо, що у "Центрі сучасного мистецтва", який розташований на 1-му поверсі готелю та в "арт-резиденції" на 2-му поверсі у рамках фестивалю "Porto Franko Gogol Fest" мали відбутися виставки.

Довідка. Будинок готелю "Австрія" побудували за проектом архітектора Януша Фредеріка і відкрили 1 травня 1914 р. На той час це був один із найкращих готелів в місті. В часи ЗУНР готель був перейменований на "Одеса". В цій будівлі 3 січня під час засідання Української Національної Ради ЗУНР був схвалений історичний Універсал про Злуку з Українською Народною республікою (УНР). За Польщі від 1919 до 1939 року готель носив іншу назву – "Варшава", після 1944 року – "Спартак", а вже з 1960 р. – "Дністер".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: