fbpx

У Франківську показали фільм про долі бійців, які повернулися з війни на Донбасі

Культура 20:07, 06.07, 2017

Телефільм "Додому" Дмитра Коновалова презентували в кінотеатрі "Люм'єр".

Документальна стрічка розповідає про долі українських військовослужбовців, які повернулися з війни після демобілізації. У фільмі використали історії ветеранів Кирила Золотарьова, Андрія Пальваля, Олександра Попова та Олександра Півнева. Говорять вони від імені сотень своїх побратимів.

Автори ідеї фільму – режисер Дмитро Коновалов, керівник ГО "Лінія згоди" Наталія Пальчик та координатор проектів Ольга Ладія-Щербакова.

"Ми хотіли, щоб ті, хто, на щастя, на війні не був, через ці історії хоч трохи відчули почуття солдатів, які повернулися з війни, та спробували їх зрозуміти", – окреслюють головну мету організатори зйомок. 

Ветерани у фільмі, втім так само, як і в житті, знову навчаються жити серед людей, які майже нічого не знають про війну. Це зіткнення двох світів їм доводиться осмислювати самостійно, кожному по-своєму. ГО "Лінія згоди", яка організувала зйомки фільму, вже третій рік працює над цією темою.

Показ фільму у Франківську зорганізувала ГО "Територія добрих справ".

"Люди абстрагуються від війни. Нею не кожному треба жити кожен день, але щоб вона не прийшла в наш дім, потрібно про війну та її наслідки нагадувати. Саме тому ми запросили до Івано-Франківська Ольга Ладия-Щербакова з Харкова із документальним фільмом "Додому".

В сюжеті спогади і відчуття 5 героїв. Слухаючи їх, наші ветерани і дружини ветеранів переживали своє і охоче обговорювали це і навіть вносили пропозиції до продовження сюжету. 

Такі речі спонукають до роздумів і розуміння власного пережитого через війну. Такий фільм пише історію, від якої ніхто із нас не втече. Актуальність теми ще не вичерпана. Тому ми вдячні Ользі і команді, яка працювала у фільмі і над фільмом, за таку чудову для роздумів роботу. Успіхів вам і натхнень у всіх ваших починаннях і майбутніх звершеннях в цій темі! Колективу кінотеатру "Люм'єр" дякуємо за розуміння та безкоштовну оренду залу "Grand Cafe" і показ фільму", – поділилася голова ГО Наталія Перцович. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: