fbpx

У Франківську поліція проводить для школярів акцію "Захистись – засвітись"

Суспільство 11:13, 18.11, 2016

Такий профілактичний захід під час Тижня безпеки дорожнього руху відбувся, зокрема, в ЗОШ №25 обласного центру. Працівники поліції розповіли учням про важливу роль світлоповертаючих елементів у попередження дорожньо-транспортних пригод та дотримання інших дорожніх правил.

Працівники ювенальної превенції та відділу безпеки дорожнього руху ознайомили дітей з властивостями флатерів – світлоповертаючих елементів, які яскраво горять у світлі автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів та велосипедистів на дорогах у сутінки й темний час доби. Флайтер працює за принципом дорожніх знаків – відбиває світло фар і допомагає водієві у темряві помітити пішохода на великій відстані. Якщо при ближньому світлі фар водій бачить пішохода з відстані 50 метрів, то пішохода з флайтером видно за 150 метрів.

Працівники поліції роздали школярам світлоповертаючі стрічки та допомогли закріпити їх на учнівських портфелях та верхньому одязі.

Прикарпатські поліцейські рекомендують всім пішоходам виділити себе в темноті, одягаючи речі, на яких є елементи, що відбивають світло. Це допоможе водієві вчасно зорієнтуватись в ситуації, а вам – залишитися неушкодженими.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: