fbpx

У Франківську презентували фільм про УПА очима східняків

Культура 07:57, 11.10, 2017

УПА очима східняків у документальному проекті луганця Євгена Дзюби "Рабів до раю не пускають". Вчора автор в Івано-Франківську презентував сьомий фільм циклу під назвою "Про що мовчать Карпати".

Євген Дзюба розповів, що ідея проекту з'явилась у нього в серпні 2014 року, коли на Донбасі йшли запеклі бої. Проте зацікавився ідеями визвольних змагань автор ще в дитинстві, після того, як дізнався, що упівець врятував життя його батьку, пише прес-служба МВК.

Євген Дзюба зауважує, що його фільми передусім орієнтовані на сприйняття мешканців східних областей, тобто розповідають про, здавалося б, очевидні та звичні для нас речі в історії УПА та розвінчують стереотипи про повстанців.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що подібні проекти просто необхідні сучасному українцю. 

"Я щиро вдячний автору проекту, який працює над тим, щоб правду про повстанську армію дізналась вся Україна. Війна, яку зараз маємо на Сході, – це відгомін тієї визвольної війни. Національний світогляд потрібно формувати в садках і школах, бо руйнувати хибні стереотипи потім дуже важко і дорого коштує",  резюмував Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: