fbpx

У Франківську презентували фільм, присвячений Владиці Павлу Василику

Суспільство 23:14, 15.09, 2016

В Івано-Франківську відбулась презентація фільму, присвяченого життєвому шляху єпископа Української греко-католицької церкви Павла Василика.

Показ фільму під назвою "Незламний воїн Христовий" відбувся сьогодні, 15 вересня, в одному з кінотеатрів міста. Окрім фільму, також презентували і біографію Владики, пише Галицький кореспондент.

До слова, владика Павло Василик – єпископ Української греко-католицької церкви, нагороджений орденом "За заслуги", єпископ- ординарій Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Єпископ народився в 1926 році у національно свідомій родині, в якій було 11 дітей. В юначому віці допомагав ліками повстанцям, писав антибольшевицькі вірші, носив патріотам машинки для друку. За доносом був заарештований у Львові. Обвинувачення – "зрада батьківщині" й "антирадянська пропаганда".

За особливі заслуги перед УГКЦ та українським народом ректорат Сетонського Університету (США) присвоїв Єпископові Павлові Василику почесний ступінь Доктора гуманітарних наук.

Також Інститут Економіки і Права м. Івано-Франківська, зважаючи на особливі заслуги Правлячого Єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії Павла Василика в часи підпілля, ініціювання виходу Церкви з підпілля, великий вклад у відродження Івано-Франківської єпархії та заснування Івано-Франківської Духовної Семінарії, котра тепер переросла у Теологічну Академію, присвоїв Владиці високе звання Почесного Доктора.

Закінчив свій життєвий шлях Владика Павло Василик у 2004 році на 79-му році життя.

Подію сьогодні відвідав рідний брат Владики Роман Василик та Пресвяті отці. Книгу можна буде придбати в Катедральному соборі та в митрополичій консисторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: