fbpx

У Франківську презентували книгу "Голод на Прикарпатті (1946 – 1947 рр.)"

Суспільство 13:38, 25.11, 2016

У приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка відбулася презентація книги "Голод на Прикарпатті (1946 – 1947 рр.)".

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, голова обласної ради Олександр Сич, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, керівник агентства "Книга пам’яті України" Ганна Данилюк-Шекеряк, голова Луганської обласної філії Асоціації дослідників голодоморів в Україні Ірина Магрицька, очевидці подій та мешканці міста, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Учасники пом’янули жертв голодомору хвилиною мовчання. Опісля модератор зустрічі Володимир Федорак розповів прикарпатцям про історію написання книги. Зокрема, він зазначив, що основними джерелами, якими послуговувалися під час створення історико-документального видання, були спогади очевидців, звіти членів ОУН, матеріали і документи з фондів обласного архіву та Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка, дослідження краєзнавців та істориків. Також Володимир Федорак зазначив, що  наклад книги становить тисячу примірників, які розповсюдять по бібліотеках області, музеях та наукових установах, які досліджують історію української держави, зокрема тему голодоморів.  

У свою чергу Ігор Пасічняк акцентував увагу присутніх на важливості виходу друком історико-документального видання "Голод на Прикарпатті (1946-1947 рр.)", в якому висвітлюються причини, хід і наслідки повоєнного голоду, показано загальні тенденції та регіональні особливості цього трагічного процесу на території теперішньої Івано-Франківської області.

"Це чудово, що ми з вами якимось чином змогли долучитися до написання книги про голодомор на Прикарпатті. Адже це фактично перше видання, в якому зібрані матеріали про перебіг голодомору у кожному з наших районів зокрема", – зазначив посадовець.

Варто додати, що на історико-документальне видання "Голод на Прикарпатті (1946-1947 рр.)" з обласного бюджету було виділено 50 тисяч гривень. Видано книгу за сприяння обласного відділу пошуково-видавничого агентства "Книга пам’яті України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: