fbpx

У Франківську презентували наукову працю про Революцію Гідності

Культура 16:15, 29.01, 2017

В Івано-Франківську сьогодні, 29 січня, у музеї визвольної боротьби ім. С. Бандери відбулася презентація книги “Революція Гідності – Майдан”. До відзначення річниці бою під Крутами буковинець Іван Микулинський презентував нову наукову працю про історичні події, які відбувалися у 2014 році.

До початку Революції Гідності автор працював над книгою про Українську державу часів Скоропадського, але після того, як на Майдані загинули люди, розпочав роботу над збором матеріалів про події, очевидцем яких був сам. Автор розповідає, що у той час він скуповував усю пресу, яка висвітлювала потрібну йому інформацію. Сергій Сивачук допомагав науковцю зі збором матеріалів у Франківську, Львові, Києві, Вінниці, пише "Галицький кореспондент".

Іван Микулинський переконує, що його книга – це не репортаж, а наукове дослідження. У роботі він використав понад 400 джерел.

"Багато людей говорять, що Революція Гідності відбувалася тільки на Західній Україні. Але це не так. Бо тоді коли у Франківську, Львові, Чернівцях на мітинги приходило 3-5 тисяч людей, то у Луганську було 300, в Донецьку 500, але це була місцева інтелігенція. Для цих територій така кількість осіб також дуже знакова", – розповідає автор книги "Революція Гідності – Майдан".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: