fbpx

У Франківську презентували пріоритетні напрямки Європейської стратегії Дунайського регіону

Суспільство 10:20, 30.09, 2016

В Івано-Франківську відбулося засідання круглого столу, де обговорили питання реалізації Європейської стратегії Дунайського регіону в Івано-Франківській області.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Паранюк зазначив:

"Івано-Франківська область безпосередньо належить до Дунайського басейну. Для нас є вкрай важливими питання реалізації інвестиційних проектів, а саме проектів у контексті Європейської стратегії Дунайського регіону. У 2015 році Івано-Франківська, Одеська, Закарпатська та Чернівецька області підписали меморандум про участь у цій стратегії. Саме обласна державна адміністрація прикладає максимум зусиль для розвитку інфраструктури Івано-Франківщини та у контексті цієї співпраці ми почерпнемо багато корисного і позитивного". 

Голова правління Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук окреслив питання перспектив, викликів, завдань Європейської стратегії Дунайського регіону; виконання Україною зобов’язань в рамках цієї стратегії; можливостей для розвитку територій. Зокрема, відзначив пріоритети області у рамках цієї співпраці.

Начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Юрій Цимбалюк визначив пріоритетні питання реалізації цієї стратегії та написання проектів органами місцевого самоврядування (сільськими та міськими радами) в рамках обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Під час засідання були визначені завдання і плани Прикарпаття для активізації участі України в ЄСДР, продемонстровані напрями та приклади інвестиційних проектів в регіоні та їх можливості. 

Довідково

Європейська стратегія Дунайського регіону (ЄСДР) затверджена Радою ЄС у 2011 році та охоплює 14 країн. Ключовими завданнями ЄСДР є зміцнення міжнародних зв’язків, залучення політичної уваги до необхідності розвитку Дунаю як регіону з потужним потенціалом, посилення співробітництва між органами влади на всіх рівнях для подолання економічної нерівності країн в регіоні річки Дунай.

Серед пріоритетних напрямків розвитку регіону: транспорт, енергетика, культура, туризм, якість води, екологічні ризики, біорозмаїття, сучасні технології, розвиток бізнесу, людський потенціал, безпека та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: