fbpx

У Франківську презентували "Урбаністичну Конституцію"

Стиль життя 10:47, 19.12, 2015

17 грудня в Івано-Франківську відбулась презентація "Урбаністичної Конституції", яка стала підсумком навчання у CANactions School for Urban Studies: STUDIO #1.

Свою роботу, яка тривала близько 3,5 місяців разом із міжнародними експертами, презентували студенти та організатори Школи. 

Віктор Зотов, засновник архітектурного бюро Zotov&Co та співзасновник Школи, розказав про історію платформи CANactions та про причини появи CANactions School саме зараз. Урс Томанн, співзасновник та куратор Школи, разом із директором освітньої програми Владиславом Тимінським представили структуру та методологію STUDIO #1 та пояснили, чому саме Івано-Франківськ було обрано за основу для дослідження. 

Один зі студентів CANactions – Олександр Шевченко розказав про підготовчий блок навчальної програми: короткі 2-денні воркшопи, які проводилися тьюторами з різних країн, та 6-денний проектний симулятор під тьюторством німецького урбаніста Томаса Штельмаха щодо розвитку Арт-заводу Платформа.

Після підготовчого блоку студенти розпочали роботу над Івано-Франківськом. Валентина Чабанова-Бабак представила, яким чином методологія Школи втілилась у процес дослідження міста та формування "Урбаністичної Конституції", послідовно розкривши структуру роботи. Студенти досліджували Івано-Франківськ за 5 основними напрямками: екологія, культура та історична спадщина, економіка, інфраструктура та політика і суспільство. Представники кожної групи – Олександр Шутюк (група "Екологія"), Анна Левадна (група "Культура та історична спадщина"), Юлія Заломайкіна (група "Економіка"), Володимир Дідюк (група "Інфраструктура") та Ярослав Яковлєв (група "Політика та суспільство") – описали методологію аналізу відповідних сфер, представили результати досліджень у вигляді стратегічних цілей та ключових принципів, які можна у майбутньому використовувати для міського планування та розвитку Івано-Франківська. 

Кінцевим продуктом роботи всіх груп стала розроблена "Урбаністична Конституція", що включає у себе загальну візію розвитку міста, ключові принципи з точки зору різних фокусів дослідження, цілі та стратегії розвитку, загальну мапу розвитку, вибіркові тактичні інтервенції у різних сферах та візуалізацію всіх розробок з рівня людських очей.

Студенти та організатори закликали громаду міста та представників міської адміністрації долучитися до подальшої роботи над стратегією розвитку Івано-Франківська на основі "Урбаністичної Конституції", розробленої в рамках CANactions School for Urban Studies: STUDIO #1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: