fbpx

У Франківську презентували воєнну фотовиставку "Лінія "Нуль". Межа байдужості"

Суспільство 17:10, 31.03, 2016

Сьогодні у читальному залі бібліотеки ІФНМУ івано-франківські волонтери презентували воєнну фотовиставку "Лінія "Нуль". Межа байдужості".

До експозиції увійшли світлини прикарпатського фотографа Тараса Рудика під час волонтерської поїздки з Івано-Франківська на Донбас наприкінці лютого. Ініціатором виставки став волонтер Роман Дорожівський, який після численних поїздок в зону бойових дій вирішив донести до жителів мирних регіонів країни те, що є на лінії фронту. Знімали у населених пунктах с. Піски, с. Водяне, с. Опитне, м. Авдіївка.

"Всі світлини були зроблені в безпосередній близькості до лінії зіткнення, саме на нульовій точці, десь – за кілометр, десь – за два від ворожих позицій. Вони показують, що на сьогоднішній день є на Донбасі, чим він живе, чим живуть ті одинокі люди, які там залишилися попри страх війни, наші військові, жінки-медики. На світлинах як побут, так і руйнування", – розповів Роман Дорожівський.

Він зазначив, що цією виставкою хотілося нагадати, що війна триває і допомога від тих, хто міг би її надавати, все ще потрібна.

"Ми привезли частинку Донбасу сюди. Ми хотіли показати, що не можна бути байдужими, не можна мовчки спостерігати, коли частина країни воює, а інша – дивиться",  додав волонтер.

Виставка вже експонувалася у фортечній галереї "Бастіон", а наразі є плани показати її у Львові, Києві, Хмельницькому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: