fbpx

У Франківську презентують документальну історію міста за останнє сторіччя. ВІДЕО

Наша історія 15:17, 13.05, 2017

Від Австро-Угорщини до незалежної України. Незабаром в Івано-Франківську презентують історико-мистецький проект “Моє місто. 100 років на екрані.”

Це – документальна історія міста за останнє сторіччя. Кадри, які раніше можна було переглядати лише в кіноархіві, невдовзі транслюватимуть на широкому екрані. Все почалося із книги “Велика війна у маленькому місті”. Тут описані минулі події із вкладками листівок, згадує ідеолог проекту Віктор Вінтоняк. Цей матеріал вирішили об”єднати із оцифрованим відео із кіноархівів. Відрізки часу, де кіноінформації небагато, ілюструють світлинами того періоду, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

"Моє місто. 100 років на екрані" – це 45-хвилинна німа стрічка. В головних ролях – місто Івано-Франківськ у різні періоди розвитку. Це – кадри Станиславова за Австро-Угорщини, панування Речі Посполитої, період німецької та радянської окупації та роки Української незалежності. Німе кіно не заставить сумувати, обіцяють організатори. Події на екрані розвиватимуться під супровід живої музики. Причому це буде поєднання класики та сучасних ритмів.

Прем’єрний показ "Моє місто. 100 років на екрані" відбудеться наприкінці травня. У дворику медуніверситету. До речі, тематичні тексти до фільму читатиме письменник Тарас Прохасько.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: